Als je wilt afvallen, train dan je spieren!

Als je wilt afvallen, train dan je spieren!
Als je wilt afvallen, train dan je spieren!

Als je wilt afvallen, train dan je spieren. Je lichaam heeft wat tijd nodig om zich aan te passen aan je nieuwe trainingsroutine. Elke keer dat je traint, lijken de oefeningen een beetje gemakkelijker te worden, weet je waarom?

Omdat je spieren opbouwt. In het begin zie je misschien geen verandering in de cijfers op de weegschaal, ook al merk je misschien enkele veranderingen in de manier waarop je kleding past.

De cijfers op de weegschaal zijn misleidend, vooral als je een vrouw bent, en kunnen je echt naar beneden halen als je geen verandering ziet. Het gewicht van een vrouw wordt van dag tot dag beïnvloed door zoveel dingen dat het moeilijk is om een nauwkeurige meting te krijgen. Hormonen zorgen ervoor dat je vocht vasthoudt en die hoeveelheid kan dagelijks veranderen. Je kunt 2 kilo op een dag winnen of verliezen.

Spieren wegen meer dan vet, maar spieren zijn ook slanker. Je ziet er gewoon beter uit als je meer spierspanning hebt. Wist je dat hoe meer spieren je hebt, hoe meer vet je verbrandt gedurende je dag? Zelfs als je slaapt, verbrand je vet.

Dus als je de veranderingen in de cijfers op de schaal niet ziet, is dit de reden waarom. Misschien zie je de cijfers op de weegschaal in het begin stijgen terwijl je spieren opbouwt. Dat komt omdat meteen in het begin de spier die je wint opweegt tegen het vet dat je verliest. Maak je geen zorgen, dit is slechts tijdelijk en hoewel het misschien raar lijkt, is het eigenlijk een goed teken. Je spieren moeten eerst in vorm komen voordat ze je goed kunnen gaan doen. Dus, om gewicht te verliezen moet je trainen voor spiergroei.

Als het gaat om het verkrijgen van spieren, is het zeker een kwestie van slimmer werken in plaats van harder. De old school techniek was om naar de sportschool te gaan, 20 – 30 minuten cardio-warming-up te doen dan op te volgen door elk drie sets gewichthefoefeningen te doen.

Er zijn een paar problemen met dit soort routine. Ten eerste duurt het lang. Om het echt goed te doen, zou je minimaal 1 uur in de sportschool moeten zijn elke keer dat je traint. Die tijd zal nog langer zijn als je gewichten doet voor zowel het boven- als het onderlichaam.

Een ander probleem met deze trainingsroutine is dat het niet realistisch is. Wat ik daarmee bedoel is het feit dat om het maximale effect te krijgen, je elke set maximaal moet werken, zodat je de spier vermoeit. Maar als je erover nadenkt, is dat onmogelijk, je kunt een spier niet trainen om vermoeid te raken en dan rechtsomkeert te maken en nog een of twee sets te doen. Als je spieren vermoeid zijn, kun je niet meer doen!

Het is vaak het beste om slechts één set per spiergroep te doen. Zorg ervoor dat je elke set heel, heel langzaam doet en gebruik de perfecte vorm. Dit klinkt misschien gemakkelijk, maar dat is het niet. Wanneer ging je voor het laatst zo langzaam op één herhaling dat de volledige zet ongeveer 7 seconden duurde? Meer dan waarschijnlijk heb je dat nog nooit gedaan.

Dat is veel werk en zal zoveel meer voor je spieren doen dan wanneer je de hoge snelheid rep doet die de meeste mensen doen. Ik weet dat je deze jongens in de sportschool gewoon als een gek hebt zien pompen, toch? Niet goed, ze gaan alleen maar blessures veroorzaken.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in