Artritis in de knie en wat kun je verwachten

Old man suffer from pain on legs at outdoor
Artritis in de knie en wat kun je verwachten

Artritis, dat is een aandoening die een op de 1 op de 10 Nederlanders treft[1] Het is een aandoening doe de botgewrichten in het lichaam beïnvloedt. Omdat er geen genezing, veel patiënten worden gedwongen om te gaan met het pijnlijke effecten. Artritis in de knie is een van de gemeenschappelijke kwalen en kan het moeilijk maken om te bewegen, het been te buigen of zelfs slapen ’s nachts.

Veel mensen die artritis ontwikkelen in de knie kan dit doen als gevolg van een blessure of langdurige stress op de benen. Enkele voorbeelden kunnen zijn sporten, betrokken zijn bij een auto-ongeluk, vallen, enz. Als de knie of het been is gewond of gespannen, zal het meer vatbaar voor het ontwikkelen van artritis in de knie. In sommige gevallen, artritis in de knie kan ook genetisch worden geërfd.

Enkele van de meest voorkomende symptomen van artritis in de knie zijn pijnlijke beenspieren en gewrichten, zwelling en gevoeligheid rond het kniegebied, een knetterend geluid wanneer het been wordt gebogen of bewogen, stijfheid en moeite met bewegen. Deze symptomen kunnen steeds erger worden bij koud weer of wanneer regen wordt voorspeld. Weerpatronen sterk van invloed artritis in de knie, evenals artritis in andere delen van het lichaam.

Als het weer verandert, artritis in de knie verergert vaak te wijten aan het feit dat de getroffen gewrichten worden verondersteld om extra zenuwuiteinden te ontwikkelen in een poging om het gewricht te beschermen tegen meer schade. Bovendien, patiënten die omgaan met artritis in de knie worden verondersteld kwetsbaarder te zijn in de ochtend en / of wanneer een beweging wordt gestart.

Als artritis in de knie wordt vermoed, de beste manier om een diagnose te bevestigen is door het type testen dat alleen een arts kan bieden. Tijdens een typisch kantoorbezoek, artsen zijn waarschijnlijk te informeren over eventuele extra symptomen of kwalen die aanwezig lijken te zijn met artritis in de knie. Dit is belangrijk bij de diagnose of de patiënt daadwerkelijk lijdt aan artritis in de knie of dat een ander probleem aanwezig is.

Hoewel er geen remedie voor artritis in de knie, er zijn verschillende behandeling opties beschikbaar voor patiënten. Een remedie, is bijvoorbeeld afvallen, om het kniegewricht te ontlasten. Het is verstandig om bij klachten contact te zoeken met de huisarts. Deze kan je door verwijzen naar een specialist.

De informatie in dit artikel mag alleen voor informatieve doeleinden worden gebruikt. Het mag niet worden gebruikt in plaats van, of in combinatie met, professioneel medisch advies. Iedereen met vragen over artritis in de knie moet hun arts raadplegen voor meer informatie.

Referentie

[1] https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/artrose/cijfers-context/huidige-situatie#node-prevalentie-artrose-huisartsenpraktijk-naar-leeftijd-en-geslacht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in