HCG Original Review en Ervaringen: Betrouwbaar?

Bio HCG Original Review en Ervaringen: Betrouwbaar?
Bio HCG Original Review en Ervaringen: Betrouwbaar?

HCG (menselijke choriongonadotrofine) is een hormoon dat wordt gebruikt in sommige gewichtsverliesbehandelingen. Sommige mensen beweren dat het gebruik van HCG in combinatie met een zeer laag calorie dieet kan leiden tot snelle en significante gewichtsverlies. De kosten voor dit product is €129 per maand gebruik.

Geen Wetenschappelijk bewijs

Er is weinig wetenschappelijk bewijs om deze beweringen te ondersteunen. Veel experts beweren dat het gewichtsverlies dat wordt gezien tijdens een HCG-dieet meestal wordt veroorzaakt door het zeer lage calorie-dieet in plaats van het HCG-hormoon zelf.

Veel onderzoeken tonen aan dat het gebruik van HCG alleen leidt tot een kortdurende afname van het gewicht, maar dat op lange termijn het gewicht zich weer aanpast aan de oude niveaus. Dit komt omdat HCG niet veranderd aan de oorzaken van overgewicht zoals een ongezonde levensstijl en eetgewoonten.

HCG kan geen aanpassingen maken aan de levensstijl en eetgewoonten die leiden tot het overgewicht.

Gezondheidsinstanties zijn negatief over HCG

De Nederlandse gezondheidsinstanties, zoals het Voedingscentrum, de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en het College voor de Rechten van de Mens (CvRm), adviseren tegen het gebruik van HCG voor gewichtsverlies. Dit komt omdat er geen bewijs is dat het gebruik van HCG effectief is voor gewichtsverlies en het gebruik ervan kan leiden tot gezondheidsrisico’s.

Wat zijn de bijwerkingen van HCG?

Bijwerkingen van HCG kunnen variëren van mild tot ernstig, en kunnen zijn:

 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Huiduitslag
 • Pijn in de gewrichten
 • Vermoeidheid
 • Depressie
 • Pijn in de borst
 • Vermindering van seksueel verlangen
 • Allergische reacties
 • Oedeem

Is HCG veilig?

De FDA heeft echter bepaald dat HCG geen veilige en effectieve behandeling is voor gewichtsverlies. In november 2011, de FDA heeft aankondiging gedaan dat HCG producten die worden verkocht voor gewichtsverlies zijn illegaal. De FDA waarschuwt consumenten om geen HCG producten te kopen via internet of in winkels, omdat deze producten kunnen gevaarlijk zijn en kunnen leiden tot ernstige bijwerkingen.

Hoe kan je vellig afvallen?

 1. Eet een gezond dieet: Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen en beperk de hoeveelheid verwerkte voedingsmiddelen, suiker en verzadigd vet. Probeer voldoende groenten, fruit, volle granen, peulvruchten, noten en mager eiwit te eten.
 2. Beperk de calorieën: Het is belangrijk om een caloriebeperking te hebben om gewicht te verliezen. Bespreek met uw arts of een diëtist hoeveel calorieën u moet eten om gewicht te verliezen.
 3. Beweging: Dit is belangrijk voor het verliezen van gewicht en het behouden van het gewichtsverlies. Probeer elke dag minstens 30 minuten matig intensief te bewegen, zoals wandelen, fietsen of zwemmen.
 4. Wees geduldig: Gewicht verliezen duurt tijd en het is belangrijk om niet te veel te verwachten van uzelf. Het is beter om een gezonde en duurzame aanpak te kiezen dan snelle oplossingen.

Conclusie

Er is weinig wetenschappelijk bewijs dat ondersteunt dat het gebruik van HCG alleen leidt tot gewichtsverlies. Als je afvalt is het alleen door het dieet van 500 calorieën. Dit is een crash dieet. Na het volgen van een crash dieet zit je snel weer terug op het oude gewicht. Dit wordt het jojo effect genoemd. Het is niet veilig en er zijn veel potentiele bijwerkingen.

Voordat je supplementen koopt, is het altijd het beste om eerst een arts of een gekwalificeerde gezondheidswerkers te raadplegen.

Bronnen en meer informatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in