Claims om af te vallen met een virtuele maagband zijn niet onderbouwd

hypnotic cat
Claims om af te vallen met een virtuele maagband zijn niet onderbouwd

Wij krijgen via facebook een advertentie te zien, dat je kon afvallen, via hypnotische maagband. Via een sessie kreeg je een hypnotische maagband omgelegd, met de daarbij behorende “operatie pijn”. Voor een beetje virtuele maagband ben je rond de €850 kwijt. Als je niet geopereerd hoeft te worden dan scheelt dat pijn en een narcose. De claim is dat het plaatsen van virtuele maagband een succes heeft van 87%. Met hypnose[1] kunnen mensen korte tijd worden beïnvloed. Ik kan geen erkende opleiding vinden die wordt gegeven aan. een hogeschool

De centrale vraag hierin is, werkt zo’n hypnotische operatie of ben je €850 lichter. Als je op internet rondzoekt kom je aantal ervaringen en evaluaties tegen. De vereniging tegen kwakzalverij geeft aan dat dit een onbewezen claim is[2].

Ik kan geen wetenschappelijke studie vinden, die de claims steunen, dat mensen afvallen van een virtuele maagband. Omdat overgewicht een groot probleem is en dit aangepakt moet gaan worden, ontstaat ook een vraag naar producten en diensten om af te vallen. Aan aanbodszijde krijg je nu afslankpillen en aan de andere kant heb je de virtuele maagband. De hypnotische maagband heeft als verkoopvoordeel dat je niet hoeft te worden geopereerd. De claim dat je het zelfde effect hebt als een operatie.

Als er geen bewijs kan worden geleverd, dan is ons standpunt dat een virtuele maagband niet helpt bij het afvallen. De vereniging tegen kwakzalverij geeft volgens ons terecht aan, dat je grote kans loopt, dat je een dienst koopt die niet werkt. Hier hierdoor ben je veel geld kwijt. Als je voor je gezondheid moet afvallen, dan is het raadzaam om via de huisarts een verwijzing te krijgen afvalconsulent of een diëtist. Deze specialisten kunnen een betere en effectievere zorg leveren om af te vallen.

Refertes
[1] https://nl.wikipedia.org/wiki/Hypnose#Wetenschappelijke_onderbouwing
[2] Pijn in de buik van virtuele hypnose-‘maagband’ – Vereniging tegen de Kwakzalverij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in