Je kunt afvallen door het gebruik van Fucus vesiculosus (Kelp Blaaswier)

Bladder wrack seaweed background on outdoor
Bladder wrack seaweed background on outdoor

Blaaswier (Fucus vesiculosus L.) is een bruinwiersoort uit het geslacht Fucus. Het groeit aan de noordelijke kusten van de Atlantische en Stille Oceaan evenal in de Noordzee en Oostzee. De soort komt regelmatig voor in kelpwouden. Het wier bezit luchtblazen die als drijforgaan dienstdoen.

Fucus vesiculosus wordt verkocht als voedingssupplement. Primaire chemische bestanddelen zijn mucilage, algin, mannitol, fucitol, beta-caroteen, zeaxanthine, vluchtige oliën, jodium, broom, kaliumen andere mineralen.

In kruidengeneeskunde, wordt het gebruikt voor schildklierdisfunctie, hooikoorts, arteriële verkalking en psoriasis. Om overdosering met jodium te voorkomen, moet het niet worden ingenomen met schildklierover-functioneren, borstvoeding en zwangerschap.

Consumptie van F. vesiculosus kan remming van bloedplaatjes veroorzaken, wat de anticoagulerende werking van warfarine (Coumadin) kan versterken. Het moet vóór de operatie worden vermeden. Sommige mensen kunnen een allergische reactie krijgen op het jodium in F. vesiculosus.

Er wordt nergens bewijs geleverd dat Fucus vesiculosus  helpt bij het afvallen.


Referte 

  1. Bladderwrack”MedlinePlusNational Institutes of Health. Retrieved December 13,2013.
  2. Herbs to Avoid Before Surgery”. University of Texas, El Paso.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in