Er is geen bewijs dat je afvalt door het gebruik van Semen cola (Kolanoot)

Whole single Kola nut close up
De kolanoot wordt voornamelijk gebruikt omwille van de stimulerende eigenschappen en het vermogen euforische gevoelens op te wekken

De kolanoot heeft een bittere smaak en bevat cafeïne. Het veelvuldig kauwen van de noot kan leiden tot verkleuring van de tanden. Vooral in West-Afrika wordt de noot gebruikt vanwege de stimulerende eigenschappen. Afrikaanse moslims gebruiken de noot ter vervanging van alcohol. Onder de jeugd verliest de noot aan populariteit.

De kolanoot wordt voornamelijk gebruikt omwille van de stimulerende eigenschappen en het vermogen euforische gevoelens op te wekken. De effecten zijn vergelijkbaar met andere xanthine-bevattende kruiden zoals cacao, thee, koffie, guarana en yerba mate. Het gevoel van euforie en welzijn is bij het gebruik van de kolanoot echter wel iets heviger.

Er treedt bij gebruik ook een stimulerend effect op in het zenuwstelsel en het hart. Dierproeven hebben aangetoond dat kolanoten ook een vet verbrandende functie hebben en de uitscheiding van maagsappen bevorderen.

Na gebruik is in het menselijk lichaam sprake van een ietwat verhoogde hartslag. Het bevordert alertheid, het gevoel van opgewektheid, een verbetering van de stemming, gevoeligheid voor aanraking, de onderdrukking van het hongergevoel en in sommige gevallen doet de kolanoot dienst als een afrodisiacum.

Langdurig gebruik kan leiden tot een verhoogde hartslag, verhoogde bloeddruk en een verhoogde transpiratie. De effecten kunnen tot zes uur na inname aanwezig blijven.


Refertes 

  1. Denis Richard, Jean-Louis Senon, Marc Valleur, Dictionnaire des drogues et des dépendances, Larousse, 2004(ISBN 2-0350-5431-1)
  2. Odebunmi, E. O.; Oluwaniyi, O. O.; Awolola, G. V.; Adediji, O. D. (2009-01-01). “Proximate and nutritional composition of kola nut (Cola nitida), bitter cola (Garcinia cola) and alligator pepper (Afromomum melegueta)”African Journal of Biotechnology8(2). ISSN 1684-5315.
  3. https://nl.wikipedia.org/wiki/Kolanoot
  4. https://en.wikipedia.org/wiki/Kola_nut

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in