Dr ming tea ervaringen, val je hiervan af?

Green tea
Afvallen door Groene thee lijkt een klein, statistisch gezien nauwelijks gewichtsverlies[3] te veroorzaken bij volwassenen met overgewicht of obesitas. Omdat het gewichtsverlies klein te is, is het waarschijnlijk niet klinisch belangrijk.

Dr ming tea is een groene thee die online en via televisie reclame wordt verkocht. Deze thee zou mensen helpen afvallen. De vraag is echter, is dit ook zo en zo ja waar is het bewijs. Als je op internet zoekt, blijkt er geen bewijs is dat je van groene thee[1] afvalt[2].  In wetenschappelijk onderzoek staat letterlijk: Groene thee preparaten lijken te leiden tot een klein, statistisch niet-significant gewichtsverlies bij overgewicht of mensen die obees zijn[3].

Veel aanbieders van Dr Ming Tea

Er zijn talloze aanbieders van Dr ming thee[4], maar wat is de echter Dr Ming. Het antwoord is dat er veel aanbieders zijn die Dr ming thee verkopen. De bekende online webshop aliexpress verkoopt ook deze thee[5]. Je kan deze ook via BOL of via EBAY kopen. Deze thee is waarschijnlijk afkomstig van Aliexpress of Alibaba[6].

Bij Alibaba kan ik zelfs mijn eigen merk laten maken. De ingrediënten van dit soort thee is groene thee. Van groene thee val je echt niet af[7] [8].  Alle websites waarschuwen voor afslankthee, omdat je niet weet wat er in zit. De groene thee verkocht door de supermarkt is wel veilig.

Groene thee is goed voor de gezondheid

Veilige groene thee is wel goed voor de gezondheid en verlaagt de bloeddruk en de kans op een beroerte. Echter je valt er niet vanaf.

Als je bij de supermarkt thee koopt, ben je ongeveer 1 euro kwijt. Als je online thee koopt, weet je niet wat de ingrediënten zijn, maar je betaalt vaak de hoofdprijs. Ze kunnen wel zeggen dat het groene thee is of zelfs geheime ingrediënten.

Dr Ming tea is te duur

Online komen bedragen voorbij van ruim 40 euro per pakje. Deze prijzen zijn volgens ons buiten proportie. Als je groene thee wil drinken, koop dan deze bij de supermarkt (kosten 1 euro).

Gezondheidsproducten zijn tegenwoordig populair, de doelgroep is de mens met overgewicht. Je ziet dat marketing zich ongegeneerd zich hierop richt. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het werkt!

Conclusie

De vraagprijs van 40 euro is buiten proportie, terwijl je er nauwelijks van afvalt. Als je wilt afvallen, pas dan je voeding aan en ga bewegen!

Referenties

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Green_tea
[2] https://www.nccih.nih.gov/health/green-tea
[3] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23235664/
[4] https://koolhydratendieet-info.nl/vraag-kun-je-afvallen-van-dr-ming-tea-en-welke-ervaringen-zijn-er/
[5] https://nl.aliexpress.com/item/32721399900.html
[6] https://dutch.alibaba.com/g/dr-ming-tea.html
[7] https://www.libelle.nl/lekker-in-je-vel/gezondheid/libelle-legt-uit-groene-thee-gezond/
[8] https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/waarom-is-groene-of-zwarte-thee-drinken-gezonder-dan-kruidenthee-zoals-rooibosthee.aspx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in