Eenvoudige tips om af te vallen.

Eenvoudige tips om af te vallen.
Eenvoudige tips om af te vallen.

Er zijn zo veel verkopers op internet en in de media, die je vertellen hoe makkelijk het is om snel gewicht te verliezen, dat het verwarrend kan zijn. Veel van deze adviezen zijn tegenstrijdig, en heeft vaak enkel maar tot doel om te verkopen. Hieronder volgen een aantal eenvoudige tips en trucs hoe je kan afvallen.

Tip 1 Meten is weten

Blijf op de hoogte van je gewicht en je maten. Het wegen van wekelijks enkel je gewicht helpt niet om een nauwkeurig genoeg beeld te geven van je vooruitgang.

Je moet naast wekelijks je gewicht, ook de omtrek opmeten van je buik, billen en borst. Als je afvalt, merk je dat op deze plaatsen het vet verdwijnt.

Tip Twee Beweeg meer

Beweeg meer, ga een stukje wandelen. Je hoeft geen marathon te kunnen lopen om af te vallen. Een wandeling van 20 minuten geeft al resultaten. Je verbrand hiermee al snel 100 calorieën. Op jaarbasis is dit bijvoorbeeld 250 x 20 x 5 is 15000 calorieën in kilo’s uitgedrukt is dit 2 kilo.

Tip 3 Eet gezonder

Wees eerlijk en realistisch. Je valt niet door ongezond voedsel te eten, maar door gezond eten, met voldoende voedingstoffen.

Tip 4 Hou vol en wees realistisch

Volhouden is de sleutel tot effectief gewichtsverlies. Hoe wanhopig je ook bent, leg jezelf geen zware diëten op, omdat dit contraproductief werkt. De kans is dat je last krijgt van het Jojo effect. Stel realistische doelen en zorg ervoor dat je wekelijks kijkt wat de resultaten zijn. Maak jezelf niet gek, weg en meet jezelf niet elke dag.

Tip 5 Zorg voor voldoende rust 

Zorg ervoor dat je voldoende slaap krijgt en zorg voor ontspanning. Je lichaam kan niet goed functioneren als het wordt beroofd van zijn rust. Mensen worden van onvoldoende rust zeer geprikkeld en ontwikkelen stress.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in