Ga wandelen om af te vallen, dit veranderd je leven in positieve zin!

Walking in nature
Walking in nature

Een van de beste en goedkoopste manieren om je conditie te verbeteren is te gaan wandelen voor gewichtsverlies. Hiervoor heb je geen sportschoollidmaatschap of dure fitnessapparatuur nodig.

In klimaten waar het het hele jaar door warm is, is wandelen handig gedurende elke maand. In koude-winterklimen moet je misschien even binnen wandelen, maar er zijn manieren om je kilometers binnen te krijgen, zelfs als de buitenkant bedekt is met ijs.

Je moet weten dat wandelen voor gewichtsverlies geen drastische verandering op de weegschaal zal brengen als je eetpatroon niet veranderd.

Als je eetpatroon niet aanpast je hebt een wandelplan, zul je waarschijnlijk beginnen af te vallen, of in ieder geval niet aankomen. De enige manier om af te vallen is door minder calorieën binnen te nemen dan je gebruikt; en niet in één dag, maar over een bepaalde periode.

De beste manier om meer calorieën te verbranden en meer te gebruiken dan je verbruikt, is door te wandelen voor gewichtsverlies. In combinatie met een gezond dieet is wandelen een goede manier om af te slanken.

Zelfs als je niet probeert af te vallen, wil je gewoon gezonder zijn, wandelen is een van de beste oefening die voor je hele lichaam werkt. Het is gemakkelijk, goedkoop en een van de oefeningen waardoor je minder kans hebt om gewond te raken dan iets als hardlopen, skiën of gewichtheffen.

Als je klaar bent om te starten met wandelen voor gewichtsverlies, is de enige echte kostenpost een goed paar wandelschoenen. Deze hoeven je geen honderden euro’s te kosten, maar je moet wel investeren in een goede schoenen.

Als je nog nooit veel hebt gelopen of als je erg overgewicht hebt, is het een goed idee om naar een schoenenwinkel te gaan die gespecialiseerd is in sportschoenen en atletiek, je voet te laten meten en enkele aanbevelingen van de experts te krijgen.

Doe je onderzoek ook online om een goed paar te vinden voor een fatsoenlijke prijs. Als je gaat wandelen met een schoen die niet je voet ondersteunen, zal je waarschijnlijk stoppen na een paar dagen door last van pijnlijke voeten en pijnlijke kuitspieren.

Heb je gezondheidsproblemen of bent je momenteel onder behandeling van een arts voor iets, vraag om advies wat voor jou mogelijk is.

En gebruik je gezonde verstand! Je moet niet gelijk beginnen met 5 kilometer wandelen in 30 graden hitte. Begin langzaam, kleine afstanden en bouw dit uit naar grotere afstanden. Je moet verwachten dat je een beetje pijn krijgt aan je voeten en benen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in