Gewichtsverlies en lichaamsbeweging voor diabetici

Gewichtsverlies en lichaamsbeweging voor diabetici
Gewichtsverlies en lichaamsbeweging voor diabetici

Ik weet zeker dat je je heel bewust bent van het feit dat als je overgewicht hebt, je kansen op het ontwikkelen van type 1 en type 2 diabetes dramatisch toenemen. Je weet ook dat we het niet hebben over een paar extra kilo’s; we hebben het over 10 plus kilo. Met andere woorden, we hebben het over obesitas. Een van de beste manieren om af te vallen en de kans op diabetes te verlagen, is lichaamsbeweging. Oefening voor diabetici is van cruciaal belang.

Hoewel diabetes type 1 niet kan worden voorkomen, is lichaamsbeweging een fenomenale manier om de insulinegevoeligheid in het hele lichaam onder controle te houden. De inspanning die door de oefening wordt veroorzaakt, zorgt ervoor dat de spieren de glucose efficiënter verbranden. Maar een geweldige bijwerking van de oefening zal ervoor zorgen dat je metabolisme versnelt, wat op zijn beurt calorieën zal verbranden en je lichaam zal helpen om die extra kilo’s kwijt te raken.

U moet weten dat hoewel type 1 diabetes niet kan worden voorkomen, het mogelijk is om type 2 te voorkomen. Een van de eerste stappen die u moet nemen om het te voorkomen, is beginnen met een programma voor gewichtsverlies dat lichaamsbeweging en gezond eten combineert.

U moet dan stap 1 opvolgen met de juiste vitamines en kruidensupplementen, die op hun beurt de insulinegevoeligheid verminderen en helpen bij het handhaven van een gezond gewicht.

Recente studies hebben vastgesteld dat een wandeling van 30 minuten per dag de kans dat een persoon met overgewicht type 2 diabetes krijgt, drastisch kan verminderen. De natuurlijke zwaai van de armen en benen zal de circulatie naar het hart en de longen verhogen. Dit zal op zijn beurt de kans op hartaandoeningen verminderen en de mogelijkheid van verlies van circulatie in de onderste ledematen helpen voorkomen. Dit is een dodelijke bijwerking van diabetes.

Diabetici en mensen met overgewicht hebben vaak last van hoge bloeddruk. Dit veroorzaakt zoals u weet een krimp van de bloedvaten en beperkt de bloedtoevoer naar de ledematen van het lichaam, met name de onderste. Bewegen verlaagt natuurlijk de bloeddruk en opent daarmee de bloedvaten. Zo verhoogt u de bloedtoevoer naar de onderste ledematen; die op zijn beurt de vreselijke schade aan de tenen en voeten van een diabetische of overgewicht persoon voorkomt.

Dit gebeurt echter niet van de ene op de andere dag en het is noodzakelijk voor uw gewichtsverlies en controle / preventie van diabetes. Omdat de oefening elke dag moet worden gedaan, zijn er enkele inherente gevaren die door de oefening kunnen worden veroorzaakt. Het goede is dat als je je bewust bent van deze gevaren, je het spel voor kunt blijven.

1. Als u diabetisch of borderline diabetisch bent, zal lichaamsbeweging de bloedsuikerspiegel verlagen en kunt u hypoglycemisch worden. Als je alleen sport, heb dan altijd een snoepreep of een natuurlijk sap (sinaasappelsap) of andere vruchtensappen die je bloedsuikerspiegel snel kunnen herstellen.

2. Houd nauwlettend in de gaten hoe u zich fysiek voelt tijdens en na het sporten. Als u merkt dat u zich zwak en uitgeput voelt of een plotseling begin van honger ervaart, is het mogelijk dat uw bloedsuikerspiegel onder het veilige niveau daalt. Ga weer voor het snoepje of de sappen.

Gewichtsverlies en lichaamsbeweging voor diabetici gaan hand in hand. Het is belangrijk dat u samenwerkt met uw arts of andere professionele zorgverlener om ervoor te zorgen dat u de dingen goed doet. Je kunt zowel gewichtsverlies als diabetes onder controle houden, laat ze je niet beheersen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in