Het Mentale Dieet Plan van Katja Callens ervaringen en review

Diet concept
Het Mentale Dieet Plan

Het mentale dieet plan, is een product[1], dat online wordt verkocht. Katja Callens is geen echt persoon[2] maar een soort van pseudoniem van een bedrijf voor enkel marketingtechnisch doeleinden. Op hun verkooppagina geven ze aan dat Fitness[3] en een caloriearm dieet niet werkt als je wilt gaan afslanken. Dit slaat haaks op onze zienswijze en die van de rijksoverheid[4] en het voedingscentrum[5] [6]. Wij kunnen dan ook het mentale dieet plan niet serieus nemen als een middel om af te vallen.

Het product bestaat uit een aantal e-books, met recepten, mentale oefeningen en een maaltijdsschema. De verkoper stelt dat hij of zij dit sneller en beter werkt dan andere diëten[7]. Echter voor deze werkwijze is geen enkel wetenschappelijk bewijs. Wij lezen het enkel als een verkoopverhaal. De gegarandeerde resultaten die volgens de verkoper mogelijk zijn tussen 5kg en 17kg op 11 dagen[8]. Dit is volgens ons niet haalbaar. Een gezond afval tempo ligt op 1 tot 4 kilo per maand.

Het mentale dieet plan wordt verkocht via affiliatemarketing en via socialmedia, zoals facebook. Bedrijven die geld verdienen met affiliate marketing[9], zullen een positief verhaal neerzetten, om het maar te verkopen. In het geval van mentale dieet plan krijgen ze hiervoor hoge provisies van de verkoper. Hierdoor krijg je geen echte recensies te zien van dit soort producten en worden de zoekmachines overspoeld door dit soort advertorials[10] [11]. Je leest hier dan vaak geen echte recensies of testimonials. Echte kritische verhalen en ervaringen worden hierdoor overstemt. Om kritische en echte ervaring te lezen, moet je echt zoeken op Google.

Er zijn wel recente klachten te lezen over het mentale dieet plan op klachtenkompas van de consumentenbond, klacht.nl  en dieetervaringen. Wat oudere reacties staan bij Kassa van de VARA.

Als je serieus wilt afvallen, dan adviseren wij jou om onze tips te lezen.

Referenties

[1] https://www.hetmentaledieetplan.com/
[2] http://www.ppreviews.nl/review-de-gezonde-ontbijt-bijbel-katja-callens/
[3] https://hetmentaledieetplan.com/welkommdp/
[4] https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/overgewicht
[5] https://www.voedingscentrum.nl/nl/afvallen/gezond-afvallen/afvallen-met-duursport-krachtsport-en-beweging.aspx
[6] https://www.voedingscentrum.nl/nl/afvallen/gezond-afvallen.aspx
[7] https://hetmentaledieetplan.com/welkommdp/mdp-3/
[8] https://hetmentaledieetplan.com/welkommdp/mdp-5-probeer/
[9] https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/marketing/affiliate-marketing-uitgelegd/
[10] https://koolhydratendieet-info.nl/afslanken-natuurlijke-geneesmiddelen-en-advertorials-gecombineerd-met-fake-testimonials/
[11] https://hetmentaledieetplan.com/affiliate/strategien/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in