Hoe val je eigenlijk af?

Traveler is walking on the lake coast
Traveler is walking on the lake coast

Onder verantwoord afvallen wordt verstaan het verliezen van gewicht, waardoor het vetweefsel afneemt en de spiermassa niet afneemt en geen schade aanbrengt aan de gezondheid.

Inname van Koolhydraten

De gemiddelde energieleverantie door inname van koolhydraten is groot[1]. Afvallen op verantwoorde wijze gaat het meest effectief door middel van beperking hiervan. In het algemeen is dit effectiever dan het beperken van vetten en eiwitten. Het gaat hierbij met name om het beperken van koolhydraten in de vorm van suiker en suikerrijke producten, de zogenaamde enkelvoudige koolhydraten.

Men moet hierbij niet overdrijven want het lichaam heeft dagelijks koolhydraten nodig, vooral de meervoudige koolhydraten. Op de eerste plaats omdat rode bloedcellen nergens anders op kunnen teren. Deze zijn afhankelijk van glucose.

Bewegen en afvallen

Een belangrijke vraag want veel mensen hebben last van overgewicht. Vaak ligt de oorzaak bij onvoldoende beweging en verkeerd eten. Door voldoende beweging en gezond eten zal je snel afvallen.

Sport en beweging is gezond. En het helpt om af te vallen en gezond te worden. De overheid probeert mensen aan het bewegen te krijgen omdat dit positieve gevolgen heeft voor de gezondheid. Een uur per dag bewegen is gezond, het is inmiddels bewezen dat bewegen het hart en bloedvaten in

Als je beweegt, kun je hoofd leegmaken en vergeet je, je zorgen. De Rijksoverheid stimuleert mensen om meer te gaan bewegen en te sporten. Er is een Nationaal Programma Preventie, dat moet gaan zorgen dat mensen gezonder gaan leven. Sporten in combinatie van een laag koolhydraten dieet kan er voorzorgen dat mensen hun overgewicht verliezen en gezonder gaan leven. Dit verhoogt de kwaliteit van het leven en verhoogd je levensverwachting.

Als je voldoende beweegt, verlaag je de kans op hart en vaatziekten[2]. Wat is bewegen, bewegen zijn lichamelijke activiteiten als fietsen, hardlopen, maar ook wandelen. Met wandelen verbrand je ook energie, je komt in de buitenlucht.

Lichaamsbeweging[3] wordt algemeen gezien als een de beste methode om enerzijds de lichaamsconditie op peil te houden en anderzijds het lichaamsgewicht onder controle te houden. De verschillende soorten lichaamsbeweging hebben ook een verschillende uitwerking. Een feit is dat je van zwemmen niet veel afvalt, maar dat je conditie hiermee wordt verbeterd.

Hardlopen is een effectieve methode om binnen korte tijd veel af te vallen. Als je niet kan hardlopen is wandelen een prima alternatief

Met het trainen met gewichten, daar krijg je meer spiermassa mee, maar het effect op het afvallen van (vet) lichaamsgewicht is minder.

Het Nationaal Programma Preventie[4] heeft als doel vermindering van de groei van het aantal mensen met een aandoening of chronische ziekte. Het programma is er op gericht om mensen minder te laten roken, depressies te voorkomen, minder diabetes, minder overgewicht en vooral meer bewegen.

Door meer te bewegen en het volgen van bijvoorbeeld het laag koolhydratendieet, krijgen mensen minder overgewicht. Overgewicht en te weinig bewegen hangt samen met diabetes.

Referenties

[1] https://koolhydratendieet-info.nl/
[2] https://www.hartstichting.nl/gezond-leven/hardloopschema
[3] https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gezondheid-en-preventie/inhoud/nationaal-programma-preventie
[4] https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/sport-en-bewegen/inhoud/sport-bewegen-en-gezondheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in