Hoeveel calorieën verbrand je met wandelen om af te vallen

Walk
Walk

Met wandelen verbrand je ongemerkt veel energie. Je verbrand ongeveer 5 tot 7 calorieën per minuut. Dit is afhankelijk hoe zwaar je bent en met welk tempo je wandelt.

Dus als je een uur wandelt verbrand je 300 calorieën. Het is ongeveer, als je stevig doorloopt verbruik je meer calorieën en als je rustig wandelt is dit iets minder. Wandelen is goed voor je, omdat je hierbij ook de spieren van je lichaam traint.

Door dit trainen blijven de spieren op peil, of ze worden groter en sterker. Het voordeel van meer spieren is, dat het lichaam meer energie gebruikt om de spiermassa te onderhouden. Als je niet beweegt, dan slinken spieren. Het gevolg hiervan dat het lichaam minder energie nodig heeft voor het onderhoud hiervan. Dit betekend dat je lichaam minder calorieën verbruikt, zodat je zwaar begint te worden. Dit zie je veel bij ouderen die niet meer bewegen. Als je ooit je been hebt gebroken, dan slinkt ook het gebroken been.

Als je 300 calorieën extra verbrand op een dag, dan bereik je eerder je afval doel. Als je voor je dieet calorieën moet tellen en je moet 1500 calorieën per dag binnen krijgen, krijg je er maar 1200 binnen.

Met hardlopen of joggen val je meer af, echter als je te zwaar bent, loop je grotere risico’s voor blessures. Je gewrichten kunnen de klap moeilijk opvangen, als je start met hardlopen. Gevolg hiervan is een hogere slijtage aan je gewrichten. Als je toch wilt gaan hardlopen, doe dit dan totdat je een stuk lichter bent. Tot die tijd kun je risicovrij wandelen. En het kan geen kwaad om er een hoger tempo in te zetten.

Als je meer calorieën wilt verbranden kun je ook een rugzak meenemen en deze verzwaren met bijvoorbeeld water flesjes. Hoe zwaar je tas, des te meer calorieën je verbrand.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in