Ongevraagde email m.b.t. afvallen en voedingssupplementen

top view of pills on orange tabletop
Ongevraagde email m.b.t. afvallen en voedingssupplementen

Het nieuwe jaar is weer begonnen en zonder dat wij om informatie hebben gevraagd of ons hebben aangemeld, krijgen wij aanbiedingen in de vorm van kilo afval knallers. Wij zijn absoluut tegen het gebruik van pillen, poeders, druppels en andere vormen van  voedingssupplementen waarmee je kan gaan afvallen. Voedingssupplementen en afvallen is tegenwoordig big business. Er wordt verdient aan onze wat dikkere medemens M/V.

Voorbeelden

  1. TIP: Raak binnen 1 maand je buikvet kwijt! afzender Dr. ….. TW
  2. Ik ben nu na een paar maanden 16 kilo afgevallen! afzender K….. TW
  3. Raak binnen één maand je buikvet kwijt! afzender Dr….. TW
  4. Verlies nu 15KG in 30 dagen afzender Calorietje ism TW

De afzender van de emails is world@techwrestle.com. Dit is een bedrijf dat ongevraagd SPAM verstuurd[1]. Achter de afzender staat altijd TW.

Uitschrijven helpt niet, want ze blijven dit soort emails sturen. Dit wordt email marketing[2] genoemd.  De bedrijven die dit soort producten leveren zijn gevestigd in Nederland. Via een affiliate link krijgt de verzender van de emails provisie van de verkoop. Dit is de reden dat dit soort emails worden verzonden.

Als je de email aanklikt kom je op een soort van verkooppagina terecht, met verkoopverhaal, wat te mooi is om waar te zijn. Voorbeelden:

  1. Dit rapport[3] is samengesteld door Gezondheidsnet.online & Rachel om de waarheid te onthullen over een vreemd dieet trucje dat BN’ers gebruiken om af te slanken!
  2. Ik ben 12 kilo afgevallen in 4 weken, Zonder Speciaal Dieet, Zonder Extra te Bewegen”

Er staat een mooi verkoopverhaal en een link naar distribiteur[4]. Als je de link verder onderzoekt zie je code in de link staan. M.b.t. van deze code krijgt de afzender commissie als er een verkoop wordt gemaakt. Wij willen dit soort email niet ontvangen!

Refertes

[1] Letters TW in spam – Nederlands Transistorforum
[2] E-mailmarketing – Wikipedia
[3] Dit is hoe Rachael 12KG is afgevallen met 1 simpel trucje (gezondnieuws.com)
[4] Nutracare – NutraCare

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in