Proteïnen of eiwitten en hun gewichtsverlies mogelijkheden

Proteïnen of eiwitten en hun gewichtsverlies mogelijkheden
Proteïnen of eiwitten en hun gewichtsverlies mogelijkheden

Volgens de laatste statistieken blijft de obesitasepidemie wereldwijd groeien en vertoont deze geen tekenen van stoppen op korte termijn. Een verbazingwekkende 53% van de Nederlandse volwassenen heeft overgewicht of obesitas, terwijl 40% van de kinderen klinisch overgewicht heeft. Meer dan de helft van de Amerikaanse bevolking heeft overgewicht.

Degenen die voldoende hoeveelheden eiwitten in hun dieet hebben, kunnen echter merken dat ze zijn ontsnapt aan het deel uitmaken van deze alarmerende trend. Dat komt omdat het nieuwste voedingsonderzoek aangeeft dat eiwitten tal van voedingsvoordelen hebben die een boost geven aan gewichtsverlies en inspanningen voor gewichtsbeheersing. Laten we eens kijken naar enkele manieren waarop u kunt profiteren van een gezonde dagelijkse eiwitinname.

Een van de belangrijkste voordelen van eiwitten is dat het een gevoel van volheid en tevredenheid in het lichaam creëert dat overeten veel minder waarschijnlijk maakt. Naast het feit dat het vullend is, is eiwit een slimme aanvulling op elk programma voor gewichtsverlies of gewichtsbeheersing vanwege het effect dat het heeft op het verlangen naar koolhydraten.

Zoals voedingsonderzoek heeft gedocumenteerd, triggeren koolhydraten de hersenen om naar meer koolhydraten te hunkeren, wat leidt tot een cyclus van koolhydraat eten die moeilijk te beheersen wordt. Eiwit kan dat triggerende effect in de hersenen blokkeren. Als je eiwitten met een koolhydraat eet, zal het de hunkering verminderen die wordt veroorzaakt door het eten van de koolhydraten.

Het simpelweg toevoegen van eiwitten aan een maaltijd (inclusief ontbijt), biedt u een ongelooflijk voordeel in uw zoektocht om gewicht te verliezen of te behouden. Maar eiwit biedt meer dan alleen gewichtsvoordelen – het biedt u ook een belangrijke noodzaak. Adequate dagelijkse eiwitinname is essentieel voor het opbouwen en behouden van spiermassa.

Het klinkt misschien als een term die alleen van toepassing is op atleten, maar in feite heeft iedereen een bepaald percentage spiermassa in zijn lichaam. Hoe hoger je percentage spiermassa, hoe meer calorieën je op een dag kunt verbranden.

Naast het bepalen hoeveel calorieën je elke dag verbrandt, heeft spiermassa ook een vitale functie voor diegenen die proberen hun gewicht te verliezen of te behouden. Als uw dieet niet genoeg eiwitten bevat om spiermassa op te bouwen of te behouden, zal uw lichaam beginnen af te vallen van het hart, de spieren en organen.

Dit type dieet is onveilig en kan fataal zijn. Dus, hoeveel eiwitten heb je elke dag nodig? Vrouwen hebben dagelijks ongeveer 80-100 gram nodig, terwijl mannen ongeveer 120-150 gram nodig hebben.

Maar als je eiwitten in je dieet opneemt, onthoud dan dat niet alle eiwitten gelijk zijn als het gaat om calorieën. Een portie prime rib heeft bijvoorbeeld 1.500 calorieën! Daarom is het belangrijk om je eiwitten te halen uit gezonde, magere eiwitbronnen zoals vis, het witte vlees van kip en kalkoen en zeer magere bronnen van rundvlees. Als je het vet kunt zien… snijd het af voordat je het kookt en eet het niet op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in