Waarom begin je niet, om jouw overgewicht er af te wandelen?

Walking in nature
Walking in nature

Het grootst probleem voor de werkende mens, is de hebben van tijd om te bewegen. Voor bijvoorbeeld de thuisblijvende moeder kan het nog extra lastig zijn omdat kinderen regelmatig zorg en aandacht vereisen, wat enorm veel aan afleiding betekent.

Een van de meest effectieve vormen van lichaamsbeweging om af te vallen, is wandelen. Het is ook een gemakkelijke activiteit, om mee te beginnen. Waarom, omdat je in staat bent om je eigen doelen en beperkingen te plannen. Wandelen is de activiteit die je overal en wanneer je maar wilt kunt uitvoeren

Hoewel een open schema goed is, is het belangrijk om je wandelingen te plannen wanneer je begint. Start met een vast schema voor 3 weken en schrijf het op je agenda en plan al het andere rond je wandelschema. De reden is dat je het gemakkelijk vindt om deze activiteit te breken. Voor 3 weken, zet je algehele gezondheid en welzijn op de eerste plaats.

Begin altijd langzaam. Het is ook een goed idee om te beginnen met twee 10 minuten stevige wandelingen voordat je begint met een twintig minuten power-walk.

Tenzij je extreem overgewicht en of andere gezondheidsproblemen hebt, moet je in staat zijn om een wandelprogramma te starten met de twee dagelijkse trainingssessies en doe dit 5 dagen per week. Ik raad je ten aan om een paar dagen vrij te nemen, zodat je niet opgebrand raakt. Als je start met wandelen, met een slechte conditie ben je snel moe.

Start je wandelprogramma op een maandag. Als je echt wilt om uw gezondheid te verbeteren dan ook uw eet-en slaapgewoonten te veranderen. Door goed te eten en elke avond een goede nachtrust te krijgen, zie je verbeteringen in niet alleen uw gezondheid, maar ook uw algehele gevoel.

Je kunt zo veel meer bereiken met gezonde levensstijl handhaaft terwijl het nemen van een levens veranderende en misschien levensreddende wandelprogramma. Het is geen korte termijn, maar een lange termijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in