Wees voorzichtig met afslankpillen en afvalpillen

Supplements for bodybuilding. Protein and pills
Wees voorzichtig met afslankpillen en afvalpillen

Als je worstelt met overgewicht, dan is het idee om met een dieetpil of afslankpil snel gewicht te verliezen zeer aantrekkelijk. Echter pillen helpen je niet met afvallen. Via internet kun je pillen uit het buitenland kopen, die verboden integridienten bevatten. Van deze pillen val je wel af, maar er kunnen gevaarlijke bijwerkingen en interacties met medicijnen.

Ondanks de wens om gewicht te verliezen, het is een bekend feit dat een overgrote meerderheid van de mensen gewoon niet het geduld of toewijding te houden aan een lange termijn dieet plan.

Dieetpillen of afslankpillen die verkocht worden bij de drogist en via online verkoop werken niet of werken zeer beperkt. Als je aanbod pillen bekijkt en je gaat kijken naar het bewijs, dan wordt dit wetenschappelijk bewijs niet geleverd.

Deze afslankpillen zijn bevoordeeld gebaseerd op groene thee , Er is geen bewijs dat groene thee helpt bij gewichtsverlies of behoud van gewicht . Of er zit [1][2]cafeïne in, echter is geen bewijs dat je hiervan afvalt. Een ander voorbeeld van [3]ingrediënt is  Raspberry Ketone. Hiervan val je ook niet af, er wordt geen klinisch bewijs geleverd dat het werkt . [4][5]Garcinia Gambogia wordt ook veelvuldig aangeboden als afslank ingrediënt, echter hiervan is ook geen bewijs[6]. Vaak zijn deze middelen samengevoegd in één dieetpil of afslankpil als wondermiddel.

Elke dieetpil heeft zijn eigen unieke bijwerkingen en waarschuwingen. Sommige ingrediënten hebben vervelende bijwerkingen, zoals hoge bloeddruk, haaruitval, pijn op de borst en hartkloppingen. Andere bijwerkingen kunnen zijn droge mond, slapeloosheid, prikkelbaarheid, maagklachten en constipatie.

Je moet ook kijken naar de mogelijkheid van interacties met geneesmiddelen tussen de dieetpillen en andere medicijnen die je gebruikt.

De vraag naar gewichtsverlies pillen blijft elk jaar groeien jaar, omdat er veel mensen zijn met overgewicht.  Er wordt valse hoop gecreëerd, dat je hiervan afvalt. De commercie richt zich op de deze grote doel groep, met financieel gewin als oogmerk.

Ook zijn sommige mensen die geloven dat ze nog meer voedsel kunnen eten, omdat een dieetpil hun voor de verhoogde inname zal compenseren, niet beseffend dat ze waarschijnlijk hun gezondheid in gevaar brengen.

Referentie


[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Green_tea#cite_note-nccih16-2
[2] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23235664/
[3] https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/cafeine.aspx
[4] https://nl.wikipedia.org/wiki/4-(4%27-hydroxyfenyl)butaan-2-on
[5] https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-1262/raspberry-ketone
[6] https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S027869150400331X?via%3Dihub

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in