Het Weight Watchers-dieet

Asian woman measuring waist size
Asian woman measuring waist size

WW International[1], Inc, voorheen Weight Watchers International, Inc, is een wereldwijd bedrijf met hoofdkantoor in de VS dat verschillende producten en diensten aanbiedt om te helpen bij gezonde gewoonten, met inbegrip van gewichtsverlies en onderhoud, fitness en mentaliteit, zoals de Weight Watchers uitgebreide dieet programma.

Het programma van WW, opgericht in 1963 door Queens, New York City, heeft vanaf 2019 drie opties: online via de mobiele app en website, online of telefonisch, of persoonlijke bijeenkomsten.

Op 24 september 2018 kondigde het bedrijf een rebrand aan op “WW” die onmiddellijk van kracht wordt, om na te denken, “de ontwikkeling ervan van focussen op gewichtsverlies tot algehele gezondheid en wellness.”

Het bedrijfsmodel van Weight Watchers is een van een op abonnementen gebaseerd ondersteuningsprogramma plus een verscheidenheid aan purchasable producten, media, diensten en technologieën. Ook in de 21ste eeuw, heeft het bedrijf meer en meer geprobeerd om zijn digitaal en offline aanbod effectief en concurrerend in evenwicht te brengen. Vanaf 2019 bood het programma afslankondersteuning via de app en website, persoonlijke workshops en persoonlijke coaching.

De belangrijkste inkomstenbronnen van Weight Watchers zijn abonnementen op het programma.

Het bedrijf biedt een gewichtsmanagementprogramma (WW Freestyle) en een foodplan (SmartPoints); klanten kunnen deelnemen aan het programma via persoonlijke groepsvergaderingen en/of digitaal, en worden voorzien van geïndividualiseerde informatie, ondersteuning en coaching.

Het ontvangt ook inkomsten uit Weight Watchers-branded diensten en producten, waaronder publicaties zoals Weight Watchers tijdschriften, Weight Watchers kookboeken, en voedsel gidsen en restaurant gidsen met punten waarden. Het verkoopt zijn eigen bars en snacks, en licenties de Weight Watchers handelsmerk om een verscheidenheid van bereide voedingsmiddelen, dranken, en andere producten en diensten.

De oorspronkelijke Weight Watchers dieetplan in de jaren 1960 was ruwweg gebaseerd op de “Prudent Diet”, ontwikkeld door Dr Norman Jolliffe op de New York City Board of Health.  Het was gebaseerd rond mager vlees, vis, magere melk, en groenten en fruit, en het verboden alcohol, snoep, en vet voedsel. Het had lijsten van toegestaan en verboden voedsel,[ en was gestructureerder dan verdere versies van het programma van de Watchers van het GewichtHet adviseerde wegend voedselgedeelten, en verboden het overslaan van maaltijd of het tellen van calorieën

Er is nog geen wetenschappelijk onderzoek gedaan waarin de effecten van het vernieuwde programma, mijnWW, zijn bekeken. Wel is er onderzoek gedaan naar het Weight Watchers-programma waarop mijnWW is gebaseerd. Onderzoek toont aan dat een dieet volgens het Weight Watchers-programma net als andere diëten, kan leiden tot gewichtsverlies[2].

Referenties

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/WW_International
[2] https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/mijnww.aspx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in